Social Media Icons

Συνεντευξη: Ο σεφ και ιδιοκτητης εστιατοριου στη Σεουλ, Νίκος Κορδωνιας μας μιλαει για τη ζωη του στην Κορεα

Δεκ 6, 2020 0 comments

 

Συνέντευξη: Κατερίνα Μίχα

Το φαγητό πάντα λειτουργεί ως ενοποιητικό στοιχείο στις κοινωνικές σχέσεις, είναι πάντα παρόν σε όλες τις φάσεις της ζωής μας και δε λείπει από καμία περίσταση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση βλέπουμε το φαγητό να φέρνει κοντά δύο πολιτισμούς, τον ελληνικό με τον κορεατικό. Ο επιτυχημένος σεφ Νίκος Κορδώνιας που έχει κάνει τις ελληνικές γεύσεις γνωστές μέχρι τη μακρινή Κορέα μας μιλάει για τη ζωή του εκεί. Τον ευχαριστώ πολύ που δέχθηκε να παραχωρήσει αυτή τη συνέντευξη και για το χρόνο που αφιέρωσε.

1) Από πότε ζείτε στην Κορέα και πως πήρατε την απόφαση να μετακομίσετε εκεί;

Ήρθα στην Κορέα για επαγγελματικούς λόγους την προηγούμενη δεκαετία προκειμένου να εργαστώ σε ένα ελληνικό εστιατόριο. Πριν τρία χρόνια προχώρησα στο άνοιγμα του δικού μου εστιατορίου στη Σεούλ του Ήρθα στην Κορέα για επαγγελματικούς λόγους την προηγούμενη δεκαετία προκειμένου να εργαστώ σε ένα ελληνικό εστιατόριο. Πριν τρία χρόνια προχώρησα στο άνοιγμα του δικού μου εστιατορίου στη Σεούλ του Niko Kitchen (니코키친).


2) Πώς είναι η καθημερινότητα εκεί για έναν Έλληνα;

Απολαμβάνω τη ζωή εδώ, είμαι πολύ χαρούμενος που έχω επιλέξει να ζω και να εργάζομαι στην Κορέα. Είναι μια χώρα με πλούσιο και μεγάλο πολιτισμό και περήφανους ανθρώπους των οποίων η ιδιοσυγκρασία μοιάζει πολύ με την ελληνική.

3) Κύριε Νίκο μιλήστε μας για το εστιατόριο σας. Ποια είναι η προσέγγιση σας ως σεφ; Είναι ένα εστιατόριο με παραδοσιακά ελληνικά πιάτα ή πειραματίζεστε και με νέους γευστικούς συνδυασμούς; Είναι εύκολη η εύρεση πρώτων υλών για τη δημιουργία ελληνικών πιάτων στην Κορέα;

Το εστιατόριο μου βρίσκεται σε έναν πολύ όμορφο, ζεστό και φιλόξενο χώρο. Στεγάζεται σε ένα παραδοσιακού τύπου κορεατικό οίκημα το λεγόμενο χάνοκ (한옥).Τα πιάτα μου έχουν σαφέστατα επιρροές από την ελληνική κουζίνα .Το μενού είναι απλό με φρέσκα και ποιοτικά συστατικά. Κατά βάση δουλεύουμε με κρατήσεις. Όσον αφορά την εύρεση πρώτων υλών είναι αρκετά δύσκολο να βρει κάποιος ελληνικά προϊόντα στην Κορέα τα οποία μάλιστα πωλούνται σε υψηλές τιμές.

4) Το εστιατόριο σας έκανε και την εμφάνισή του και στην εκπομπή γαστρονομικού ενδιαφέροντος 여기 GO σωστά; Έχετε κάνει και άλλες εμφανίσεις στην τηλεόραση;

Έχω εμφανιστεί σε πολλά τηλεοπτικά προγράμματα όπως στο Olive channel και σε άλλα κανάλια που ασχολούνται με τη γαστρονομία και μαγειρική.Πολλά περιοδικά επίσης έρχονται στο μαγαζί για φωτογράφιση.Στο πρόγραμμα 여기 GO το εστιατόριο μου ήταν η πρώτη επιλογή του παρουσιαστή ανάμεσα σε άλλα εστιατόρια που ασχολούνται με τις διάφορες κουζίνες του κόσμου.Δε χρειάζεται να διαφημίσω τίποτα.Οι χαρούμενοι και ικανοποιημένοι πελάτες μου λειτουργούν ως διαφήμιση για εμένα.


5) Ποια είναι η ανταπόκριση των Κορεατών στην ελληνική κουζίνα;

Οι περισσότεροι από τους πελάτες μου έρχονται γιατί μοιράζονται κάποιο δεσμό με την Ελλάδα για παράδειγμα πολλοί από αυτούς έχουν ταξιδέψει οι ίδιοι στην Ελλάδα.Δε λείπουν όμως και τα νέα παιδιά που έρχονται γιατί θέλουν να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο και εξωτικό.Ακόμα και εν μέσω κορωνοϊού είμαστε πολύ απασχολημένοι γιατί τους αρέσει η υγιεινή ελληνική κουζίνα.

6)Τι γνώμη έχετε για την Κορεατική κουζίνα;

Μου αρέσει η κορεατική κουζίνα.Η εικόνα των πιάτων είναι όμορφη και καλαίσθητη.Σε πολλές περιπτώσεις είναι αρκετά πικάντικη γιατί έχει πολύ τσίλι. Έχει αρκετή ζάχαρη επίσης.Οι περισσότεροι Κορεάτες όμως θέλουν και επιδιώκουν να τρώνε υγιεινά.

Μπορείτε να διαβάσετε και άλλες συνεντεύξεις Ελλήνων που ζουν στην Κορέα στους παρακάτω συνδέσμους:

«Αυξανόμενο το ενδιαφέρον για την Ελλάδα στην Κορέα». Συνέντευξη του Μητροπολίτη Κορέας και καθηγητή Παν/μίου HUFS κ. Αμβρόσιου

Συνέντευξη: O Ανδρέας Βαρσακόπουλος μας μιλάει για τη ζωή του στην Κορέα



Σχόλια

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Recent Comments

Φόρμα επικοινωνίας